Historie

Nippon Karatedo Genwakai is een relatief jonge karate school en vindt haar oorsprong in Gensei-ryu. Deze stijl werd geïntroduceerd door Seiken Shukumine omstreeks 1944. Hij was één van de de topstudenten van Soko Kishimoto. Sensei Kishimoto was een authentieke budoman. Sensei Shukumine was een groot meester, héél sportief en in staat om de meest acrobatische technieken uit te voeren.

Omstreeks 1955 gingen Tsugumasa Nangou en Tadaya Iwaya, beiden topstudenten van Sensei Shukumine, van start met een diepere studie van het Gensei-ryu karate. Als resultaat ontwikkelden zij een 'betere' en meer wetenschappelijke stijl van karate, die zij Genwakai noemden.

Omstreeks 1959 ging Sensei Shukumine, naast het Gensei-ryu, van start met het Taido. Een erg spectaculaire moderne vorm van karate. Shihan Nangou en Shihan Iwaya gaven de voorkeur om door te gaan met Genwakai/Gensei-ryu. In 1962 veranderden zij definitief de naam naar Genwakai.

Shihan Nangou is een gerespecteerd budoka in Japan. Hij heeft vele boeken op zijn naam staan, waaronder De Theorie van Budo, die in Japan een bestseller werd. Vele karate meesters bestudeerden de inhoud van dit boek. Later schreef hij nog meerdere boeken over de theorie van budo; ook deze boeken genoten veel populariteit.

Genwakai karatedo is een full-contact school die gebruik maakt van de bogu. Dit systeem zorgt ervoor dat het karate zo dicht mogelijk het ware budo kan blijven benaderen.

Het boek van Nangou